Nu är vi nog många som fantiserar om lite ljus och värme! Och många drömmer ju om en egen pool. Den här bilden är ifrån en privat trädgård i Provence, och kanske mer ska beskrivas som ett vackert designelement än som en pool man faktiskt badar i. Men jag tycker att den är så sagolikt vacker, och så fint planerad med det ljuvliga lilla kvittenträdet som så vackert skapar inramning och kontrast.

En annan sak jag gillar med den här poolen är stenen. Ofta när vi designar pooldäck här i Sverige så tänker vi trä. Vilket i och för sig är fint, men sten slår ju allt! Just den sten kanske jag inte skulle använda i en svensk trädgård, men det finns ju stenar anpassade efter vårt klimat. Men det blir ju halt, tänker du troligtvis nu… men jag tycker ofta att trä blir betydligt halare efter en tid när alger osv bildas om man inte håller efter det ordentligt. Dessutom finns det många stenar som är behandlade just för att motverka halka, och då slår sten trä alla gånger.

Poolens liner är ju också viktig. Här är ju poolen turkos vilket passar så fint på denna plats! Men har du en naturtomt t ex så tycker jag att en mörk liner är mycket snyggare och smälter in med naturen på ett helt annat sätt.

Lite smått och gott att tänka på när du planerar ditt pooldäck! Och som alltid, kontakta gärna en trädgårdsdesigner eller trädgårdsarkitekt för att få tips, inspiration och fakta innan du skrider till verket och börjar bygga!

Madeleine