Nu kommer våren och många blir sugna på att göra om i sin trädgård. Men hur går det egentligen till? Ja, det där beror såklart på vilken trädgårdsarkitekt eller trädgårdsdesigner du anlitar. Men hos mig är processen i princip alltid densamma.

Det börjar med att vi ses hos er och går igenom trädgården. Ni berättar vad ni tänkt er, hur ni använder trädgården och kanske hur ni ser att den ska nyttjas över tid. Vi diskuterar önskemålen och ser vad som faktiskt är möjligt på platsen. Jag tar gärna en sväng inomhus också för att få en känsla för er stil och smak i övrigt då trädgården ska vara en förlängning av ert övriga hem. Jag tar bilder och antecknar vad vi diskuterar.

Utifrån vårt första möte skriver jag en fast offert för uppdraget. Ofta inkluderar det ett moodboard, designförslag, designutveckling samt en växtliga med växtförslag. Men det beror på just era önskemål och förutsättningar, alla offerter är individuella.

Alla mina designförslag görs i 3d. Det är extra bra när man önskar göra större förändringar såsom t ex pooldäck, tennisbana eller ny uppfart. 3d-skisser möjliggör att man kan se sin nya trädgård ur olika vinklar samt olika tider på dagen. Det gör det lätt att fatta beslut då man direkt ser hur skuggor faller, hur blickfång hamnar och olika nivåskillnader.

Hör gärna av dig om du vill veta mer! Undertiden finns några av mina tidigare projekt att titta på här.

Välkommen!

Madeleine