Jag har märkt att det finns viss förvirring kring de två ”titlarna” trädgårdsarkitekt och trädgårdsdesigner bland många. Och jag förstår det, för alla vi i branschen använder dem olika. Ingen av titlarna är egentligen skyddade, man kan kalla sig vilket som. Men personligen har jag stor respekt för arkitektyrket,  som innebär en betydligt mer omfattande utbildning än den man får för att bli motsvarande inom trädgård. Därför känner jag att det är mer rimligt att kalla mig själv för trädgårdsdesigner då mina kunskaper inte sträcker sig till t ex byggritningar och tekniska specifikationer.

Däremot är jag rätt okej på att designa trädgårdar, välja rätt växter till rätt miljö, skapa flöden och blickfång. Och min leverans visualiseras alltid i 3D vilket ofta uppskattas av mina kunder som ibland har svårt att tyda arkitektritningar (även om fler och fler arkitekter också visualiserar sina ritningar i 3D).

Som jag ser det skiljer sig våra kunskaper åt och kompletterar varandra. Och jag ser ingen anledning att kalla mig ”arkitekt” då jag känner att den titeln kräver en betydligt mer avancerad och teknisk leverans än den jag gör.

Det var några tankar från mig om skillnaderna i de titlarna :).

Madeleine