Det kan skifta väldigt i upplevelse när man anlitar en trädgårdsdesigner och vad man kan förvänta sig för leverans i projektet. En del ritar allt i datorn, andra allt för hand. Vissa från ett perspektiv (ovanifrån) och andra med djup och vinklar. Anledningen till att jag började rita i datorn är att jag helt enkelt är urusel på att rita för hand. Men i takt med att tiden gått så har jag märkt att det finns några klara fördelar med att rita digitalt – i synnerhet i 3D.

Framförallt tycker jag att det gäller när uppdragsgivaren vill göra större förändringar i sin trädgård. Till exempel bygga pool, tennisbana, göra större terrasseringar eller andra större ingrepp. Då är det en klar fördel att kunna se trädgården från olika perspektiv, vinklar och vid olika tider på dygnet för att kunna fatta beslut. Man kan se alltifrån blickfång till nivåskillnader och hur belysningen ser ut kvällstid.

Däremot har det ingen som helst betydelse vid mindre projekt som kanske bara handlar om att anlägga en ny rabatt med perenner, sätta ny häck eller välja prydnadsträd. Då tycker jag till och med att handritade förslag är bättre, så länge det inte är jag som ritar dem :).

Här kan du se ett av mina senaste projekt för att illustrera hur jag menar. Allt är ritat i 3D och återspeglar tomtens alla nivåer, hörn och vrår. Fler exempel på tidigare uppdrag hittar du här.

Hör gärna av dig om du går i tankar att göra om din trädgård så får du en skräddarsydd offert!

Madeleine