Under våren har jag jobbat med ett nytt stort projekt i min egen trädgård. Det blir så fint! Vi har en väldigt kuperad tomt med mycket berg. Det gör att jordlagret är tunt och det är svårt att få till en snygg gräsmatta. I femton år har vi kämpat med en slänt som bara inte vill ta sig. Men i år kom jag på den briljanta idén att terrassera upp slänten med hjälp av små stenmurar.

Nu är murarna på plats och det är dags att plantera. Det blir en stor perennrabatt med några inslag av buskar också. Några av de växter vi kommer att sätta är Perovskia, Salvia, Havtorn och Höstanemoner. Jag ska försöka få till en lång blomning med mycket doft då den nya rabatten ligger nära två av våra tre uteplatser. Jag vill också fortsätta den färgskala jag redan har i silver, rosa, lila och vitt.

När vi sätter växterna kommer jag samtidigt att jordförbättra med Biokol från Granngården. Det är en fantastisk produkt som ger växterna näring under en lång tid. Det är dessutom bra för miljön då den binder kol i marken och därmed bidrar till ett bättre klimat. Jag använder även Biokol för att jordförbättra i mina befintliga rabatter samtidigt.

Biokol är superbra att använda i rabatter, kruka eller pallkrage! Följ instruktionerna på förpackningen om hur du laddar biokolen med näring samt vad som är lagom dosering.

Om du blir sugen på att testa Biokol eller några andra av Hasselfors jordkompisar så får du just nu 5% hos Granngården om du använder koden Madeleine i kassan*.

Lycka till!

Madeleine

 

I samarbete med Granngården.

*koden gäller för jordkompisar i perioden 25/4-5/5 online på granngården.se. Kan ej användas i butik eller kombineras med andra erbjudanden.