Nu är julen förbi, och det märks inte minst på förfrågningarna om trädgårdsdesign som börjar trilla in. Jag längtar själv till våren och jag förstår suget efter en fin trädgård, doftande perenner och blommande fruktträd! Det är smart att börja att planera nu, så kan man börja anlägga redan när tjälen går ur marken förhoppningsvis.

Även om det ligger snö på marken så och marken är stenhård så går det att rita en trädgård. Framförallt tycker jag att det är smart att redan nu börja kika på ritningar för större förändringar såsom pooldäck, ny altan eller uppfart. Tänk på att vissa förändringar också kräver bygg- eller marklov och det kan ta sin lilla tid beroende på vilken kommun du bor i. Det är smart att anlita en trädgårdsdesigner eller trädgårdsarkitekt för att få hjälp med helheten och de där detaljerna som verkligen lyfter en trädgård.

Om du ”bara” planerar att anlägga en ny rabatt, sätta ny häck eller annat finns det fortfarande gott om tid. Men ni som är sugna på att göra en större förändring, hör av er nu så att vi kan börja i tid. Här finns några av mina tidigare projekt, och jag vet av erfarenhet att det är bra att börja i tid. Börja gärna med att beställa en situationsplan/tomtkarta från kommunen, den kommer att behövas.

Varmt välkommen!

Madeleine

P.S på bilden syns ett vackert prydnadskörsbär som jag har två av hemma hos mig, Prunus Accolade. Samma träd som finns i Kungsträdgården, och en av mina absoluta favoriter.