Nu är vårvintern här och därmed börjar faktiskt trädgårdssäsongen. Jag har samlat några tips om vad som är bra att göra i trädgården nu.

– Beskär fruktträden. Nu är en bra tid att beskära äppelträd & päronträd, dock inte stenfrukt såsom plommon & körsbär. Se till att göra rena snitt och passa på att ta in kvistarna och sätt i kallt vatten så har du snart en fin blomning!

– Skydda lökarna. På grund av den milda vintern har många tulpanlökar börjat kika upp ur jorden. Ta ett varv med Tricogarden redan nu för att skydda dem mot rådjuren. Tricogarden köper du på närmaste trädgårdsbutik. Det är ekologiskt och skadar inte växter eller djur. 

– Skydda vintergröna växter. När vårsolen blir starkare är det bra att skydda vintergröna växter såsom t ex buxbom, idegran, thuja, lagerhägg eller murgröna. Det räcker med en enkel säckväv från närmaste trädgårdsbutik som skydd mot tjältorkan som gör att växterna blir bruna och i värsta fall dör. 

– Förså: Om du är intresserad av odling är det en bra tid att börja förså en del blommor & grönsaker, t ex kronärtskocka, chili, paprika och vissa luktärter. 

Hör av dig om du har frågor om detta eller annat.

Varma hälsningar

Madeleine