Nu när det drar ihop sig mot högsommar är det extra viktigt att ge växterna det de behöver! Det brukar bli torrt och lite torftigt i jorden, och därför brukar jag vara noga med att jordförbättra bland både rabatter, krukor och häckar. Min favorit är Biobact från Nelson Garden. Den är helt ekologisk och sammanställs av biprodukter från pappersindustrin. Jag tycker att den funkar perfekt till alla växter faktiskt och kör den rakt igenom.

Jag har ju dessutom förbättrat all min jord utomhus med biokol från Hasselfors som jag laddade med samma näring, så det här blir som en liten extra skjuts i tillväxten. Min erfarenhet är att växterna blir starkare, frodigare och friskare!

Med torka kommer ju också mycket ohyra tyvärr. Bland annat fick jag stora angrepp på mina älskade schersminer i år, men också fruktträd. Min ena snöbollsbuske är helt förstörd och som vanligt får ju bolltistlarna fullt med myror. I år hittade jag en ny spray som funkar superbra! Det är Pyrsol från Solabiol. Även den organisk och miljövänlig.

Jag har också klippt min ligusterhäck, beskurit havtornen och klippt ner de växter som kan komma på en andra blomning på slutet av sommaren. Det gäller t ex salvia och kantnepeta men även fler, läs på vad som gäller för dina växter!

Stjärnflockan på bilden mår bra av att klippas ofta så kommer det nya knoppar. Så vacker att ta in och sätta i en liten vas!

Snart är det dags för mig att ta lite semester! Önskar er en skön sommar och hör av er om ni vill ha hjälp, tips och råd kring er trädgård! Jag tar mig an nya projekt från september-oktober igen.

Madeleine