Äntligen fick vi lite vår och värme! Jag kan inte minnas när vi senast hade en så lång och dryg vinter. Men eftersom den var sen så är det också lite brådis att hinna med allt som ska göras i trädgården innan det blir för varmt.

Själv prioriterar jag att klippa ner min vidjehortensia Annabelle innan den börjar slå ut. Jag tar den rätt ordentligt, typ 20cm ovan mark. Då blir den stark, buskig och blommar fint. Obs att olika hortensia har olika beskärningstid, men just Annabelle SKA beskäras på våren och bara då.

Nästa på min lista blir att:

  1. Klippa ner perenner
  2. Rensa ogräs
  3. Gödsla
  4. Samla upp gamla löv

Buskar som blommar på vår/försommar väntar jag med att klippa till efter blomning. Det kan t ex vara Schersmin eller Syrén. Likaså väntar jag med att forma mina havtorsklot till efter bladutsprång. Buxbomen klipper jag en sväng på våren men det måste vara en mulen dag, de bränns lätt om man tar det i fullt solsken.

Likaså kör jag Tricogarden på alla tulpaner, prydnadskörsbär, rosor, trädpioner och magnolia under hela våren för att hålla rådjuren borta.

Hoppas dessa trädgårdstips kan hjälpa er få en fin start på säsongen!

Madeleine