När jag ska skapa en ny trädgård eller uteplats för restaurang letar jag väldigt sällan inspiration just i trädgårdsbranschen. Jag sneglar hellre på fina hotellmiljöer, parker eller utomlands. Men även filmer, tv-serier och vackra scenografier. Senast var jag på Kungliga Operan i Stockholm och såg en föreställning med helt sagolik scenografi och ljussättning. Otroligt inspirerande!

Givetvis har vi vissa begränsningar i Sverige vad gäller säsong och därmed växtval, men det går att skapa effekter som påminner om den miljö man inspirerats av med växt-och materialval som fungerar här. Trädgårdsdesigners som jag tycker gör väldigt fina jobb och som jag inspireras mycket av är t ex Pollyanna Wilkinson och Hollander Design.

Två hotell som jag tycker har helt sagolika utomhusmiljöer är t ex Boho Club och Finca Cortesin, båda finns i Marbella där jag också jobbar. Är ni i närheten så kika gärna in där och njut av två helt olika, men lika vackra, uttryck.

I Sverige har vi två fina parker ritade av legenden Piet Oudolf, dels i Enköping och en annan i Skärholmen. Hans verk är alltid magnifika, och jag har varit i Enköping ett par gånger men har ännu inte besökt Skärholmen.

Bilden är från den mest inspirerande trädgård jag besökt på en resa i Provence. Helt sagolik trädgård i en lika magisk omgivning!

I en svensk trädgårdsbransch som jag tycker blir allt mer likriktad så är det otroligt inspirerande att snegla åt andra håll, att hitta sin egen väg. Var hittar du din trädgårdsinspiration?

Madeleine