Loading...

Jag tycker verkligen att det är kul att hålla både kurser och workshops! Ibland är det ”fasta kurser” och det ger jag exempel på nedan. Men ibland är det även skräddarsydda workshops för t ex en lansering, pressträff eller annat.

Kontakta mig gärna på madeleine@madeleinestradgard.se eller 0733-33 36 60 för mer information!

hortensia annabelle

Design your garden – en kurs för privatpersoner

Vill du göra förändringar i din egen trädgård men vet inte var eller hur du ska börja? Det här är en grundkurs i trädgårdsdesign för amatörer.

Ta med dig din tomtkarta/situationsplan och jobba med den under en eftermiddag under vägledning av mig. Jag kommer gå igenom grunderna men sedan skapar du själv och får direkt feedback och möjlighet att ställa frågor.

Ur kursens innehåll:

  • Stil: vi tittar på olika stilar och diskuterar vikten av att både välja och att välja bort.
  • Funktioner, struktur & flöden. Här är det fokus på de stora dragen såsom uteplats, gångar, parkering, attefallshus, pergola, pool eller murar. Vi går igenom olika typer av hårdytor, samt skillnaden mellan dessa och vad man bör tänka på.
  • Bygg- och marklov. Får man göra vad man vill i sin trädgård? Vi går väldigt övergripande igenom de mest grundläggande och generella reglerna.
  • Växtval. Jag går igenom olika typer av stilar och växter samt ståndort för dessa. Vi pratar om olika typer av jord och bevattning. Fina kombinationer och hur man får till blomning över hela säsongen.

Max 10 deltagare och minst 5 för att kursen ska kunna genomföras. Vi håller till i centrala Stockholm, fika ingår.

Datum: 8/10 INSTÄLLD, NYTT DATUM 2023

Tid: 13-17

Pris: 3.750kr ink moms och fika

Ta med: tomtkarta/situationsplan, linjal (el skallinjal om du har), eventuella relevanta foton, färgkritor eller dator beroende på vad du vill arbeta med samt ett moodboard.

Anmälan: madeleine@madeleinestradgard.se

Avbokning sker senast 24/9, annars blir du skyldig att betala för din plats även om du inte kan närvara. Det går bra att skänka sin plats till någon annan.

VÄLKOMMEN!

Terrasserad trädgård med pool

Privatlektioner i Sketchup & rendering

Under privata workshops visar jag hur man kan rita i SketchUp och rendera fina bilder. Vi går igenom grunderna och fokus ligger på trädgårdsdesign och utomhusmiljö.

Jag går igenom allt ifrån hur man importerar tomtkarta eller ritning, ritar olika element, använder modeller och plug-ins samt renderar och importerar till LayOut och gör fina presentationer. Jag jobbar i Mac och det är det gränssnittet jag behärskar – om du jobbar i PC är det svårt för mig att hjälpa dig.

För att stunden ska vara värdefull för dig behöver du egen dator med SketchUp pro installerat. Tanken är att detta är mer en interaktiv workshop än en lektion, så ta med ett specifikt projekt vi kan jobba med tillsammans.

Pris: 5.300kr ex moms för en halvdags privat workshop (4 timmar). För ev restid debiteras extra.

Skicka ett mail till mig om du är intresserad: madeleine@madeleinestradgard.se