Ett gästinlägg från poolproffsen på Oceanum Studio för alla som vill bygga pool:

Under de senaste åren har det fullkomligt exploderat med poolbyggen i Sverige. Det som många gånger hindrar de som drömmer om pool från att sätta igång processen och undersöka möjligheterna med att bygga en pool är – var börjar jag? Här kommer några punker för att komma igång:

Poolmiljö: Hur vill du spendera din tid runt poolen? Som vuxen är vi mer runt poolen än i poolen. Det betyder att ytorna kring poolen blir minst lika viktiga som själva poolen.
Poolspecialist: När du funderat på upplevelsen i din tänkta poolmiljö kontakta en Poolspecialist som kan guida dig vidare. Det kan vara allt från val av poolstomme och pooltäckning till underhåll av din pool. Men också för att få kontakt med proffs inom just poolbranschen. Allt från trädgårdsdesigner till byggentreprenörer.
Budget: En av de viktigaste punkterna. Likväl som det är dyrare att lägga oregelbunden skiffer, än att resa en träaltan runt poolen, så finns det många val när det kommer till pool som är mer eller mindre kostnadsdrivande.
Ritning: En stark rekommendation är att ta hjälp av ett proffs som @madeleines_tradgard för att rita upp din poolutemiljö. Det är inte lätt att själv visualisera vilka möjligheter som finns på just din tomt. De handlingar som medföljer ger också en tydlig bild av vilka förutsättningar som finns för projektet.

Lycka till och hör av er om ni vill komma vidare i era tankar till Oceanum Studio.